Lyngdrup-møllerne går i luften med undervisning
Skoleelever i Nordjylland kan nu blive klogere på, hvordan lokale vindmøller spiller sammen med indsatsen mod klimaforandringerne.
Lyngdrup-møllerne er nemlig gået i luften med en undervisnings-hjemmeside, hvor der gives svar på hvor meget de lokale møller producerer her-og-nu, hvor mange husstande møllerne leverer strøm til, og hvor meget CO2 møllerne fortrænger.
Hvor meget producerer de to vindmølleprojekter i Lyngdrup egentlig?
Hvor meget CO2 fortrænger de? Det er vigtige og interessante spørgsmål, som skoleelever og andre interesserede nu kan få svar på. Det kræver kun, at man aflægger Lyngdrup-møllernes nye hjemmesider et besøg.
- Dermed får elever og andre interesserede adgang til de to mølleprojekters produktions- og CO2-data. Og de får opgaver om energi og klima med afsæt i disse data, fortæller Gert Kristensen.
Naturfagskonsulent Ulla Hjøllund Linderoth har for 6. - 9. klasse udarbejdet målrettede elevopgaver og lærervejledning med afsæt i møllernes produktion. Man kan naturligvis også tage med skolen på udflugt til møllerne, og løse sine opgaver på mobilen til suset fra vingerne.
Det er en hel særlig oplevelse at stå under en vindmølle. Man mærker den enorme energi fra vingerne, lyder det.
Lyngdrup live
Ud fra livedata giver den nye informations- og undervisningsside svar på, hvor meget henholdsvis Lyngdrup 1 & 2 møllerne producerer her-og-nu enkeltvis og samlet, ligesom man får præcis information om, hvor mange husstande møllerne har leveret strøm til det seneste døgn - eller de sidste 30 dage.
Man kan også blive klogere på, hvor meget CO2 møllerne har fortrængt enkeltvis og samlet det seneste døgn - og man kan se hvor meget CO2, møllerne fortrænger i forhold til den totale mængde af CO2, som hele Aalborg Kommune udleder.
Udflugt til møllerne
GK Energi har udarbejdet hjemmesiden i samarbejde med VidenOmVind - et partnerskab under den danske vindmøllebranche.
Anton Gammelgaard, sekretariatsleder i VidenOmVind fortæller, at de oplever et stigende antal henvendelser fra skoleelever.
- Danske skoleelever er tydeligvis nysgerrige og interesserede i vindmøller og energi. De ringer og spørger til alt mellem himmel og jord. Og med de nye læringsmål i Folkeskolen er det ikke længere kun en anbefaling at undervise i energi og klima, men det er obligatorisk.
Skulle nogle ønske at gå mere i dybden med vindenergi og klima, så er der på den nye hjemmeside også adgang til mere generelt undervisningsmateriale om vindenergi og klima målrettet henholdsvis 5.-6. klasse, 7.-9. klasse og gymnasiet.
- Jeg håber, de lokale skoler vil tage afsæt i de lokale møller, når de skal undervise i energi og klima”, siger Gert Kristensen fra GK Energi. Med den nye hjemmeside kan vi komme de mange interesserede skoler, lærere og elever i møde.
Jeg håber mange vil gøre brug af muligheden, slutter han.
Hjemmesiden om møllerne i Lyngdrup kan tilgås på:
Læs artikel i Nibe Avis uge 46 2021:
Henvendelse vedr. denne pressemeddelelse kan ske til GK Energi, direktør Gert Kristensen, mobil 20486133.